Tog til lufthavnen

En toglinje mellem Lindholm og Aalborg Lufthavn kan komme på tale i fremtiden. Det store spørgsmål er, hvem skal betale?

Tag toget direkte til Aalborg Lufthavn, og gå direkte ombord på flyveren. Det kan blive en realitet i fremtiden. BaneDanmark og Transportministeriet har nemlig undersøgt mulighederne for at bygge en togstrækning mellem Lindholm og Aalborg Lufthavn og bedt Aalborg Kommune om at kommentere på planerne. Det skriver P4 Nordjylland.

Rådmand for Teknik- og Miljø i Aalborg Kommune, Mariann Nørgaard, støtter en løsning, hvor der bygges et sidespor ud til lufthavnen. Hun mener samtidig, at staten bør betale et sådan jernbanespor til lufthavnen.

BaneDanmark vurderer, at et togspor mellem byen og lufthavnen vil koste 257 millioner kroner. De penge kan findes, hvis Aalborg Lufthavn opkræver en parkeringsafgift på mellem 20 og 25 kroner om dagen pr. bil.

Står valget mellem gratis parkering eller en ny togstrækning, så forventer Marian Nørgaard ifølge P4 Nordjylland, at lufthavnen beholder den nuværende løsning med gratis parkering.