Tom Kristensen for sjette gang

Tom Kristensen blev tirsdag kåret til Årets Motorsportskører i Danmark. Det er sjette gang, at Tom modtager denne hæder - ny rekord.

<b>Kongen af Le Mans</b>
Kongen af Le Mans blev hædret af DASU, Dansk Automobil Sports Union, og foruden et trofæ, fik han overrakt et beløb på 20.000 kr. af HKH Prins Joachim.

<b>Stor tak til Tom</b>
C. C. Hansen fra DASU om Tom Kristensen:
- I dag fejrer vi ikke kun Tom Kristensen, vi fejrer også DASU&#39;s 60-års-jubilæum. Men de to ting hænger efterhånden uløseligt sammen. For ti år siden holdt vi 50-års-fest i højt humør, fordi vi rådede over hele to Le Mans-vindere, nemlig dig og John Nielsen. I de efterfølgende ti år har du vendt op og ned på alle rekorder, idet du nu alene står for otte sejre. Det kan slet ikke beskrives, hvor stor betydning du har haft for dansk motorsport, og din Le Mans-sejr og kørsel i år var ubeskrivelig. Den markerede et næsten utænkeligt comeback efter dit crash på Hockenheim sidste år. Hjertelig til lykke med titlen, Tom.

<b>Prins Joachim om Tom:
Prins Joachim ønskede også at knytte en kommentar til Årets Kører:
- Du er en rollemodel for så mange danskere, og det inkluderer mig. Du er en strålende repræsentant, ikke kun for dansk motorsport, men for landet, sagde Hans Kongelige Højhed.

<b>Toms meget stolt</b>
I sin takketale slog Tom Kristensen fast, at han var mere stolt af titlen, end de fleste nok anede:
- Da jeg lå i min hospitalsseng efter mit crash på Hockenheim, tænkte jeg på, om det nu var slut med karrieren. Jeg besluttede sammen med min familie, at jeg skulle forsøge at gøre comeback, og i 19 måneder og tre dage har jeg drømt om at stå her og modtage denne titel. Det ville nemlig betyde, at jeg havde opnået den samme succes som før ulykken, og det var hele målet med at fortsætte. Jeg vil gerne takke min familie for at have troet på mig samt mine to fantastisk dygtige og humoristiske medkørere Allan McNish og Dindo Capello plus hele Audi-teamet for at gøre drømmen mulig.

<b>Donerede pengene til Røde Kors</b>
Herpå overdrog Tom Kristensen i øvrigt beløbet på 20.000 kroner til Red Barnet.