LIGE NU:

Topklubber skuffer landstræneren

Spillemæssigt svinger det for meget i de danske topklubber. Det mener fodboldlandstræner Morten Olsen efter weekendens topkampe, hvor han savnede det gode spil.

De førende SAS Liga-klubber er spillemæssigt for ustabile, lyder vurderingen fra landstræner Morten Olsen efter søndagens to topkampe imellem FC Midtjylland og AaB samt OB og FC København.

- Der manglede i aller højeste grad spillemæssigt stabilitet hos topholdene. Vi kan for eksempel se en spiller lyse op den ene weekend, mens spilleren ikke er til at genkende den næste weekend. Præstationerne svinger for meget, og det har været et generelt problem i denne sæson, siger Morten Olsen.

Han var dog glad for intensiteten i de to kampe.

- Vi ønsker alle at se flotte kampe, men det havde jeg sådan set ikke forventet i weekenden. Det var intensive kampe med meget på spil, og så bliver det næsten aldrig flot, men spillerne kæmpede ihærdigt. Det var fint. Måske kommer det gode spil tilbage næste søndag, fortæller landstræneren.

Han nævner førerholdet AaB som et godt eksempel på, at de bedste klubber har leveret svingende præstationer.

- Jeg så for nylig deres kamp ude mod Brøndby, og det var en fremragende fodboldkamp. Ugen efter mødte de hjemme FC Nordsjælland, som i en time var det bedste hold. Alligevel vandt AaB kampen på trods af den dårlige kamp. Sådan har det været i denne sæson, forklarer Morten Olsen.

Nordjyderne fører stadig ligaen med fem point ned til FC København og FC Midtjylland, som besejrede AaB med 2-0 i søndagens dyst. OB er umiddelbart hægtet af med 10 point op til AaB, så guldet ser ud til at blive et opgør blandt de tre øverste hold. Morten Olsen vurderer, at det er for tidligt at udpege en mesterskabsfavorit blandt de tre, men bedst ser det stadig ud for AaB.

- Der er ikke så stor forskel på holdene. Nu har FC Midtjylland selvfølgelig noget momentum og overskud. Det tror jeg også AaB har, selvom de tabte. FCK søger helt klart formen og de 11 rigtige spillere, men hvis de rammer formen, kan alt jo ske. AaB er det jagede dyr og er ikke så vant til den situation, som FCK er. Så for AaB handler det måske mere om det mentale end om det fodboldmæssige. Men de er stadig et skridt foran de andre, lyder det fra Olsen.

Landstræneren ser både positive og negative elementer ved, at toppen er så bred, som den er i denne sæson.

- Folk vil altid have noget andet, end det de får. Hvis FCK vinder fem mesterskaber i træk, så håber vi igen på, at andre klubber tager over. Det kan altid diskuteres, om hvad der er bedst for dansk fodbold. Vi må blot konstatere, at vi pt. ikke har det ene hold, der fodboldmæssigt kan sætte de andre hold på plads, og det giver den her spændende sæsonafslutning, siger Morten Olsen.

/ritzau/