Foto: Per Frank Paulsen

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Total-farvel: Der er ikke gas nok

Det franske energiselskab dropper at fortsætte boringerne i Dybvad, fordi der ikke er gas nok. Det oplyser energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (Venstre).

- Total har meddelt, at de stopper boringen efter skifergas i Dybvad. Total har fundet skifergas, men der var ikke nok til, at de ville gå videre med boringerne, og derfor lukker boringen i Dybvad nu permanent. Det giver en vigtig afklaring for de mange bekymrede borgere i Dybvad, siger Lars Christian Lilleholt til TV 2.

Om skifergaseventyret er helt slut for Total er dog endnu uafklaret.

- Total har licens til at fortsætte efterforskningen efter skifergas i Nordjylland frem til juni 2016. Det er Total og alene Total, der kan afgøre, om de ønsker at fortsætte efterforskningerne inden for tilladelsens område. Det har jeg ikke viden om, så det kan jeg ikke forholde mig til, siger energi- og klimaministeren til TV 2.

Lars Christian Lilleholt slår dog fast, at der ikke foreløbig bliver givet nye tilladelser til at bore efter skifergas i Danmark.

- Der er indført et midlertidigt stop for nye ansøgninger om skifergas, og det gælder fortsat. Det betyder, at nye ansøgere foreløbig ikke kan få tilladelse til nye boringer efter skifergas på land, siger han.