LIGE NU:

Traditionen tro: Politiet på kontrol på første skoledag

Når der i denne uge igen bliver tæt trafik på skolevejene rundt om i Nordjylland, vil politiet traditionen tro, være på kontrol.

Har du husket selen? Og har du huset at give dine børn sele på? Hvis ikke du har, så skal Nordjyllands Politi nok minde dig om det.

Ordensmagten er nemlig, traditionen tro, på plads på mange af de nordjyske skoler i denne første uge efter sommerferien.

- Vi er ude med patruljer og motorcykler, og der er nogle af dem, der tager en laser med til at kontrollere fart, fortæller Claus Kjær-Pedersen, politikommissær ved Nordjyllands Politi.

- Derudover kører ATK-afsnittet (automatisk trafikkontrol red.) en selvstændig indsats i det omfang, de har mandskab til det.

Mandag morgen er det i Aalborg Filstedvejens Skole, der vil opleve at politiet kontrollerer.

- Vi kigger på hastighed, seler og så generel hensyntagen i trafikken. Vores hovedformål er at være præventive og indgangsvinklen er dialog, så det vil i mange tilfælde være op til folk selv, hvor skarp pennen skal være. Vi regner i hvert fald ikke med at skulle have bødeblokken frem i alle tilfælde, fortæller Claus Kjær-Pedersen.

GODE RÅD TIL SKOLETRAFIKKEN