Træt af P-bøder? Tag til Brønderslev

I Brønderslev har det nu i mere end tre år slet ikke haft nogen konsekvenser, hvis du som bilist glemmer at stille p-skiven, eller ikke parkerer indenfor stregerne i p-båsen.

Kommunen har smidt parkeringsvagterne på byporten, og der er ingen udsigt til at de kommer tilbage.

Brønderslev har udviklet sig til et sandt parkeringseldorado, hvor bilisterne med sindsro kan se stort på reglerne for parkering.

- Jeg indrømmer blankt, at jeg udnytter, at der ikke længere er p-vagter i byen, siger Marianne Gade, der som mange andre af og til parkerer i lidt længere tid end tilladt.

Brønderslev Kommune har opsagt samarbejdet med Parkeringskontrol Nord, fordi p-vagterne var blevet en pestilens i bybilledet, da de håndhævede p-reglerne lidt for strengt. I årevis blev det kun værre og værre.

Tilbage i 2001, da p-vagt ordningen blev indført, blev der i Brønderslev uddelt 598 parkeringsbøder - eller afgifter som det retteligt hedder. Og så tog ellers fart i årene fremover. Ganske vist begyndte parkeringsvagterne også at komme i både Dronninglund og Hjallerup efter kommunesammenlægningen, men i 2011 var der hele 1670 bilister, der fik en hilsen og et girokort i forruden.

- Det gør ikke en pind, hvis folk bruger lidt længere tid på at handle, i stedet for at være tilbage til bilen til en bestemt tid for at undgå en p-bøde, siger Karsten Frederiksen (Kons.), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Brønderslev Kommune.

Se længere reportage fra parkerings-eldoradoet i Brønderslev i Nordjylland Live i TV2/NORD kl. 19:30.