Trafikkroner til Nordjylland

Foto: TV2/Nord

Parterne bag aftalerne om en grøn transportpolitik fra 2009 og 2010 har indgået aftale om flere initiativer til at styrke den grønne og kollektive trafik i Nordjylland.

I alt udmøntes 755 millioner kroner med aftalen mellem de to regeringspartier, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, SF, Det Radikale Venstre og Liberal Alliance.
 
Flere initiativer kommer hele Danmark til gode, men mere specifikt er en del af pengene øremærket til at gå til Nordjylland.

I forbindelse med at øge antallet af passagerer er der afsat penge til projekter til forbedrede forhold for bybuspassagererne i Nordjylland med 1,8 millioner kroner. 0,2 millioner kroner til et forprojekt om sammentænkning af bus og cykel i Nordjylland og 0,4 millioner kroner til en pendlings- og passagerstrømsanalyse i Nordjylland.

I forbindelse med at styrke pendlingsprojekter for cyklister får Hjørring Kommune 1,9 millioner kroner til udvikling af cykeltrafikken i Hjørring Kommune - Højeneruten.

I kategorien: Cykling til skole og fritid får Mariagerfjord Kommune 3,7 millioner kroner til forlængelse af cykel/gangstier langs Løgstørvej i Hobro. Vesthimmerlands Kommune får 300.000 kroner til 400 m dobbeltsidig, ensrettet cykelsti langs Vestergade, Aalestrup.

I kategorien: Rekreativ cykling og cykelturisme er der 300.000 kroner til en dobbeltrettet cykelsti ved Kai Lindbergsgade i Thisted Kommune. I Aalborg Kommune er der 2 millioner kroner til Aalborg Kommune: Vadum Banesti - porten mellem storbyen og vestkysten.

Forsiden lige nu