LIGE NU:

Trafikordførere: Politi - kom nu i gang

TV2/Nord afslørede forleden at en række østeuropæiske chauffører åbenlyst bryder reglerne om kørehviletid. I dag kritiserer flere politiske trafikordførere politiets indsats.

- Vi skal have stoppet, at de danske rastepladser fungerer som campingpladser for østeuropæere, siger Kim Christiansen, der er nordjyske folketingsmedlem og trafikordfører i Dansk Folkeparti.

En række østeuropæiske lastbilchauffører indrømmede lørdag over for TV2/Nord, at de ikke holder det 45 timers sammenhængende hvil uden for lastbilen, som EU-regler ellers siger, at de skal. Dansk Folkepartis trafikordfører Kim Christiansen er rasende over, at udenlandske chauffører så nemt kan bryde regler om kørehviletid.

Og han står ikke alene. En række politiske partier kritiserer i dag politiets indsats og understreger, at regeringen har afsat 10 millioner kroner i 2012 og 2013 til ekstra politikontrol.

- Jeg har ingen tålmodighed. Og der er ingen grund til at have det, for pengene er bevilliget. Chaufførerne indrømmer endda, at de overtræder loven, så politiet skal bare tage og komme i gang, siger Enhedslistens trafikordfører Henning Hyllested.

Både Dansk Folkeparti og Enhedslisten mener, at en specialiseret politienhed er vejen frem, hvis de åbenlyse ulovligheder skal stoppes.

- Der er behov for en enhed, som har al viden på området samlet og som kan stå for kontrollen, siger Henning Hyllested.

Både Nordjyllands Politi og Rigspolitiet har ikke ønsket at kommentere på kritikken.