Transformatorbrand slukket

Det lykkedes omkring klokken 22 brandmandskabet at få bugt med flammerne i branden i transformatorstationen i Aalborg. Foto: Ivan Bitsch

Efter at have kæmpet med flammerne hele dagen og aftenen, lykkedes det i går omkring klokken 22 at få slukket den voldsomme eksplosionsbrand, der var opstået i en transformatorstation i Aalborg.

Omkring klokken 22 mandag aften lykkedes det brandmandskabet at få slukket den eksplosionsbrand, der opstod mandag eftermiddag i en transformatorstation på Håndværkervej i Aalborg. Det oplyser indsatsleder ved Beredskabscenter Aalborg, Anders Brosbøl.

I løbet af natten måtte brandmandskabet køle brandstedet ned med vand og skum. Der var desuden brandvagter på stedet hele natten for at sikre, at flammerne ikke blussede op igen.

Det var en kompliceret brand at få slukket, fordi der i transformatorstationen var cirka 100 tons hydraulikolie i beholdere. På grund af de høje temperaturer kogte olien, og den brændende olie spruttede ud over siderne. Derudover var det en farlig situation for mandskabet, fordi der var risiko for eksplosioner i starten, oplyser indsatsleder Anders Brosbøl.  

Det var ved 15-tiden mandag eftermiddag, at en kortslutning fik transformeren til at eksplodere. Høje flammer stod op fra transformatorstationen og udviklede en større røgsøjle. Derfor blev de nærliggende butikker evakueret, og folk i området fik besked på at holde sig inden døre. Desuden var en del af Aalborg uden strøm og varme i løbet af dagen, hvilket også fik betydning for trafikken inde i Aalborg, fordi flere lyskryds var ude af drift.

Det var to olietanke på transformerstationen, som der gik ild i. Til gengæld fik flammerne ikke fat på et gasoplag i området. Brandvæsnet tilkaldte en chrashtender fra lufthavnen, som med sin kraftige skumkanon skulle få bugt med ilden. 

Beredskabscentret måtte på grund af branden dække kloakkerne til i området og lægge flydespærringer ud i et lille vandløb i aftes for at undgå olieforureningen. I løbet af dagen i dag skal der gøres status over forureningen i området.

NV-net, der ejer transformatorstationen, skal desuden i dag undersøge årsagen til branden.

Forsiden lige nu