Jernbanebroen over Limfjorden blev onsdag aften påsejlet af et fragtskib. Foto: Per Frank Paulsen

Transportminister skal sikre togdriften i Vendsyssel

Der skal placeres et ansvar for broskandalen i Nordjylland. Det mener enhedslistens Per Clausen, som vil have transportministeren til at normalisere togdriften hurtigste muligt.

Broklappen på jernbanebroen sættes tidligst på en gang i 2013. Det betyder, at der indtil da ikke kører tog i Vendsyssel.

- Transportministeren må øjeblikkelig gribe ind og sikre, at togtrafikken nord for Limfjorden normaliseres så hurtigt, som muligt. Det er galt nok, at tog til og fra Vendsyssel er udsat på ubestemt tid, men vi kan ikke længere acceptere, at den interne togtrafik nord for Limfjorden er lukket ned. Det nødvendige togmateriel skal bringes tilbage til Nordjylland på samme måde, som det blev fjernet, siger Per Clausen fra Enhedslisten.

Per Clausen vil også have ministeren til at placere et ansvar for broskandalen.

- Nordjyderne skal også have en forklaring på, hvad og hvem som er ansvarlig for broskandalen. Det er helt uacceptabelt, at genopførelsen af jernbanebroen over Limfjorden igen og igen udsættes og nu er udsat på ubestemt tid, uden, at vi kan få en fornuftig forklaring på hvorfor og hvem, som har ansvaret. Derfor skal der igangsættes en undersøgelse af hele forløbet, så vi kan få en forklaring og få et ansvar placeret, siger

Per Clausen.