Tre Aalborg-svømmere til VM

Foto: Michael Schmidt Thomsen (Arkiv)

Når det går løs ved Verdensmesterskaberne i svømning i den russiske by, Kazan, i perioden 2.-9. august, er tre af de 12 danske svømmere fra Aalborg Svømmeklub.

Mie Ø. Nielsen, Julie Levinsen og Viktor Bromer fra Aalborg Svømmeklub er en del af det hold, der skal svømme VM for Danmark.

Der er tale om et særdeles stærkt og rutineret hold, som vil kunne kæmpe med om topplaceringer i flere discipliner. Lars Green Bach, Dansk Svømmeunions sportschef, har således forventninger om indtil flere medaljer til det danske hold.

- Det er et for danske forhold stort VM-hold og samtidig et hold hvor flere af svømmerne har solid og god erfaring med sig fra tidligere VM'er. Svømmere som Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen og Lotte Friis har alle tidligere vundet individuelle medaljer i VM sammenhæng, ligesom eksempelvis Mads Glæsner, Mie Østergaard Nielsen, Pernille Blume og Viktor Bromer er svømmere med betydelige internationale erfaringer. Det er et stærkt fundament for vores muligheder i Volga-byen, siger Lars Green Bach og fortsætter:

- Vores overordnede målsætning er på ambitiøse fem medaljer i 10-12 finaler. Det er en realistisk målsætning med det potentiale de danske svømmere har. Men det kommer omvendt heller ikke af sig selv, og det stiller store krav til os alle. Svømmere og trænere arbejder benhårdt hver eneste dag på at optimere store og små detaljer i svømningen, og på flere felter sker det med vigtig assistance fra Team Danmarks eksperter. Vi vil være bedst muligt forberedt til at tage kampen op med de internationale konkurrenter, når starten går i Kazan.

Fem svømmere, heriblandt Julie Levinsen, er udtaget med henblik på at forfølge særlige holdkap-perspektiver.

- Sportsafdelingen har valgt at udtage Julie Levisen i forhold til at kunne stille med en meget stærk holdkap i kvindernes 4 x100 fri holdkap, som vi vurderer kan være med i kampen om medaljer mod stærke svømmenationer som USA, Australien, Holland, Storbritannien og Sverige, siger Lars Green Bach.

Forsiden lige nu