01:43

1 af 2

Tre bankmedarbejdere vidner

I dag vidner tre tidligere medarbejdere fra de to pengeinstitutte i sagen om mulig kursmanipulation mellem Sparekassen Himmerland og den nu krakkene ebh bank.

Det er sidste retsdag i denne omgang i sagen om mulig kursmanipulation i Sparekassen Himmerland og ebh bank.

En medarbejder fra Sparekassen Himmerland vidner torsdag formiddag i retten i Hjørring. Anklagemyndigheden forsøger på den måde at få indblik i de arbejdsgange, der var i de to pengeinstitutter i 2008, da de omdiskuterede aktiehandler mellem Sparekassen Himmerland og ebh bank fandt sted.

Senere i dag skal to medarbejdere fra den krakkede ebh bank også vidne.

- Medarbejderne skal være med til at kaste lys over, hvordan handlerne blev foretaget og registreret, siger anklager Hans Fogtdal til TV2/Nord.

Sagen handler om kursmanipulation af særlig grov beskaffenhed, som de to tidligere direktører Svend Jørgensen og Finn Strier Poulsen sammen med tre tidligere ledende medarbejdere er tiltalt for at have lavet i forbindelse med aktiehandler i 2008.

De to tidligere direktører var onsdag i vidnestolen for at afgive deres forklaringer om handlerne imellem de to banker. Her fortalte Svend Jørgensen, tidligere direktør i Sparekassen Himmerland, at aktiebyttehandlerne blev lavet, fordi de to banker på længere sigt overvejede at fusionere, og i så fald ville det være smart at eje dele af hinandens aktier. Begge direktører erklærer sig uskyldige i anklagerne.

Afhøringerne af bankmedarbejderne er af meget teknisk karakter, og handler om det specifikke tidspunkter for Sparekassen Himmerland og ebh banks handler.

Retsagen fortsætter d. 5. februar med vidneforklaringer fra Finanstilsynet.