LIGE NU:

Tre mænd stjal fra butikker i Aalborg - nu er de anholdt

De tre mænd, der onsdag turnerede rundt flere steder onsdag primært i butikker i Aalborg-området og stjal elektronik, er nu anholdt.

Nordjyllands Politi advarede onsdag  om, at der var udenlandske tricktyve på spil flere steder i Aalborg, senere onsdag var de også på spil i Mou, Storvorde og Hadsund. 

Onsdag aften blev de tre tricktyve anholdt. Det skete på Fyn, hvor deres bil, en ældre Volvo på svenske nummerplader, blev spottet af politiet der. 

Politiet kunne konstatere, at der i bilen var en del elektronik som mobiltelefoner og computere, der alle formodes at stamme fra tricktyverier i det nordjyske.

Torsdag er de tre mænd på henholdsvis 22, 22 og 23 år tilbage i Nordjylland, hvor de sidder i arresten med henblik på senere på dagen at blive fremstillet for en dommer. De er alle tre fra Rumænien.

- Vores jurister skal vurderer sagen, der som sådan ikke er en almindelig banal tyverisag, da der er tale om organiseret tyveri, siger vagtchef hos Nordjyllands Politi, Torben Larsen.

De tre mænd er af butikspersonale blevet beskrevet som, at de virker søde og rare, når de beder om hjælp til at finde vej, men formålet var altså at forvirre personalet, således at de har kunnet slippe afsted med at stjæle fra butikken -  for eksempel kan være ved, at de lægger kortet ud over disken og over en telefon eller bærbar computer, for derefter at pakke kortet sammen igen og snuppe elektronikken med sig.