Foto: Daniel Mikkelsen

Tre unge nordjyske talenter til EM i BMX

EM i BMX afholdes om to uger i Frankrig. Tre unge talenter fra Nordjylland skal deltage, og de er godt i gang med at finpudse formen.

Tre nordjyske BMX talenter forbereder sig i disse dage alt hvad de kan. Om kun to uger skal de nemlig op imod Europas bedste, når de skal til Frankrig og deltage til EM i BMX.

Det er Oskar Hansen og Christian Nielsen, som deltager i henholdsvis 14 og 15-års klassen. De får følgeskab af den unge Anton Wennbring, som kører i 9-års klassen.

EM i Frankrig afholdes om kun to uger, og selvom de tre drenge allerede har over 13 års erfaring til sammen, skal der stadig knokles for at være i topform. Der bliver trænet både hårdt og længe - men det er også nødvendigt.

- BMX som sport kræver rigtig, rigtig meget træning. Både herude på banen, men også spurter ude på vejen. Og styrketræning, når man når en vis alder, så det kræver rigtig meget, siger Mathias Wennbring, træner i klubben Falcon BMX.

Anton Wennbring er lige nu nordisk mester i 9-års klassen mens Oskar Hansen og Christian Nielsen begge er de femtebedste i Danmark i deres aldersklasser. Når de kommer til EM kan de godt regne med masser af modstand.

- Det bliver meget svært. Det er jo alle de bedste i Europa, så der skal meget til, siger Oskar Hansen.

Men troen på at drengene nok skal nå deres mål lever.

- Jeg tror de tre holder sig i semifinalerne. Det ville være flot, siger Mathias Wennbring.