01:57

Saltum er vært for landets første beachtriatlon

Triatleter indtog Saltum Strand

39 triatleter duellerede i dag på stranden i Saltum til Danmarks første beach triathlon.

Outdoor Festival i Jammerbugt Kommune blev i dag skudt i gang med Danmarks første beach triathlon nogensinde. 39 deltagere skulle så hurtigt som muligt forsøge at forcere 400 meter svømning i Vesterhavet, 22 kilometer cykling og fem kilometers løb på Saltum Strand.

Udover at være det første af sin slags markerede beach triathlon i dag også starten på otte dages Outdoor Festival i Jammerbugt Kommune, der skal få folk udenfor den næste uges tid.

- Vi har snakket om det mange gange, at vi godt kunne tænke os et triathlon på stranden. Det har været oplagt, men vi har ikke haft mod til det. Men så fandt vi de rette mennesker til at hjælpe os med det, og nu skete det så, sagde arrangør af løbet, Jette Holt til TV2 Nord tidligere i dag.

Klokken 10 søndag formiddag blev de 39 deltagere sendt af sted på den udholdende prøve. En af dem, der i dag havde lyst til at teste sig selv mod elementerne, var triatlet Ulrik Guldager.

Jeg får lidt motion og lidt socialt samvær med dem, jeg kender. Så det hygger jeg mig med. Jeg kan godt lide at motionere for at se, om jeg kan holde vægten lidt nede, fortalte han.

Det er Saltum Strand Camping, PGU Runners og Saltum Trim, der i dag arrangerede Saltum Strand Beach Triathlon. I alt deltog 39 triatleter, og der var generelt rigtig gode tilbagemeldinger fra deltagerne. Jette Holt var efterfølgende heller ikke i tvivl om, at løbet har potentiale til at vokse sig endnu større på sigt.

- Jeg tror ikke, at der skal drøne 4000 triatleter i vandet herfra. Men jeg kunne godt se en 3-4 eller 500 hundrede deltagere i fremtiden. Det kunne jeg sagtens, sagde hun.