LIGE NU:

Truede for at få udleveret hunde

En mand og en kvinde er dømt skyldige i en række forhold - blandt andet ulovligt at tvinge en hundepension til at udlevere to hunde, der var anbragt der af politiet.

To personer blev mandag idømt hver 60 dages fængsel ved Retten i Hjørring for en række forhold.

Sammen med en tredje mand mødte de to dømte, en mand og en kvinde, op på en hundepension for ulovligt at tage to hunde tilbage. Hundene var anbragt på pensionen for at undersøge, om de var kamphunde. På hundepensionen optrådte de begge aggressivt. De truede med en hjulnøgle, og truede med at stedet ville blive smadret af rockere, inden de forlod stedet med de to anbragte hunde.
 
Den tredje mand er allerede dømt, men manden og kvinden blev mandag dømt for medvirken til episoden.
 
De blev ved samme lejlighed begge dømt for et indbrud i en frisørsalon den 22. marts i år, hvor de stjal 110 dåser hårvoks og en føntørrer til en værdi af mere end 5000 kroner.
 
Manden blev desuden dømt for forsøg på brugstyverier af to biler. Han blev tilkendt 60 dages betinget fængsel, med vilkår om tilsyn og mulighed for misbrugsbehandling. 
 
Kvinden blev ud over de fælles anklagepunkter dømt for hæleri af en halskæde samt besiddelse af 98 gram hash. Hun blev ligeledes idømt 60 dages fængsel, hvor de 20 dage blev gjort ubetingede.
 
De er begge blevet tildelt en prøvetid på et år. De modtog begge dommen. Det oplyser anklager Mette Hansen.