Foto: Tv2nord.dk

Trykker du 'like' uden at tænke?

Åbningen af en moske i Frederikshavn har skabt sure miner, og modstandsgruppe på Facebook. Men faktisk skal der slet ikke åbne en moske i Frederikshavn.

Siden lørdag har facebookgruppen "Nej tak til moske i Frederikshavn" eksisteret. Selvom det slet ikke er en moske, der åbner i Frederikshavn, har over 2000 allerede trykket 'synes godt om' siden.

Facebook og andre sociale medier har nemlig gjort det meget nemmere at sige sin mening med for eksempel grupper som denne, men det er ikke altid godt.

- Nogle gange kan man godt have en tendens til at sige, at det måske er blevet lidt for nemt. Folk har lige pludselig en rigtig ukritisk holdning til de forskellige ting, og det vil sige, at det er nemt bare at smide sin holdning og vise sin sympati, og så glemmer man måske at sætte sig ind i, hvem står egentlig bag det her, og hvad er det for en holdning, man har trykket 'like' til, siger Thomas Thomsen, ekspert i sociale medier hos KONXION.

Udover at smide 'likes' til højre og venstre uden at tænke over mulige konsekvenser, mener Thomas Thomsen også, at vi skal være opmærksomme på den tone, vi bruger, når vi sidder bag computerskærmen. Derfor har han oprettet facebookgruppen "Tænk før du taler - også på de sociale medier".

- Ofte bliver der skrevet et lidt hårdere sprog, når man skriver til hinanden, end hvis vi står overfor hinanden, og det er ikke en god udvikling. Slet ikke, hvis det er det, vi giver videre til de unge, siger han.