LIGE NU:

Turismechef: - Vi bliver hjemme i år

Direktøren for turismen i flere nordjyske kommuner forbereder sig på, at danskerne bliver hjemme - igen - i år.

Vi kan vist godt finde Junckers sang ”Vi bliver hjemme i år” frem igen.

For ikke lang tid siden svarede 3 ud af 5 nordjyder at de forventede at holde ferie i Danmark i år. Men Mette F og publikumsfavoritten Søren Brostrøm punkterede vist en del håb ud af de sidste 40%, som regner med at ligge i sydens sol med en billig fadøl her til sommer.

quote Ved du, hvad jeg tror? Jeg tror. Vi bliver hjemme i år.

Fra sangen "Vi bliver hjemme i år" af Juncker.

Vaccinerne lader vente på sig og rykker planerne dag for dag. At rejse er at leve. Den H.C. Andersen sætning, er vi vist mange der har kørende i baghovedet, men chancerne for at vi kommer ud af landet denne sommer bliver mindre og mindre. 

Det afhænger jo heller ikke kun af hvordan covid-19 udvikler sig i Danmark og hvor hurtigt vi alle bliver prikket 2 gange, men også hvordan det håndteres i andre lande.

Om Tonny Thorup

Det afhænger (også) af de andre lande

Lige nu er Danmark et af de lande, som er længst med at vaccinere, og det bliver vi forhåbentligt ved med at være. Men vores udenlandske ferieplaner afhænger jo også af, hvordan det går med de lande som vi gerne vil rejse til. 

Spanien har allerede meldt ud at de tidligst forventer at kunne byde gæster indenfor ved slutningen af sommeren og flere af de feriesteder vi normalt tager til, er måske ikke klar til at modtage os selvom vi gerne vil og kan få lov af hr. Brostrøm.

quote Vi finder det fremmede i det nære. Så læg allerede nu hvidvinen og Aperol’en på køl.

Tonny Thorup, dirketør, Destination NORD

Alt er måske også bare så usikkert, at vi bliver hjemme i år. 

I hvert fald er sommerhuse i stor stil ved at blive lejet ud til usikre danskere. Der bliver kigget på campinghytter online og lystbåde bliver købt og solgt, som var de fredagsslik.

Tonny Thorup er direktør for Destination NORD.
Tonny Thorup er direktør for Destination NORD.
Foto: Mick Knive Anderson

På "boble-tur"

Alle rejsetrends peger mod at vi ikke rejser steder hen som vi er utrygge ved, vi rejser kortere distancer, hellere i bil end i fly, hellere sommerhus end vandrerhjem. 

Vi vil på ”boble-tur”, altså være og rejse i en boble vi selv kan spritte af og kontrollere. Ingen køer eller fællesbade.

quote Sommeren er så stor. I et ganske lille land. Det er noget, jeg bare ved. Det er ikke noget, jeg går og tror.

Fra sangen "Vi bliver hjemme i år" af Juncker.

Gudskelov bor vi i en landsdel, som er værd at holde ferie i. Vi kan nok også forvente at få en del gæster fra resten af Danmark – så det skal nok blive fint. 

Vi finder det fremmede i det nære. 

Så læg allerede nu hvidvinen og Aperol’en på køl. 

Find Juncker frem på stereoen for ”Vi bliver hjemme i år”.