LIGE NU:

Turistbureau i Aars lukkes

Vesthimmerlands Kommune vil lukke turistbureauet i Aars og ave en turistinformation på byens bibliotek. Den endelige beslutning træffes af byrådet torsdag aften.

Den eneste medarbejder på turistbureaiet flyttes til Løgstør, mens turistinformationen flyttes over på biblioteket, der ligger 300 meter væk.

- Det er sådan, at kukn 20 procent af vores turister kommer til Aars, siger Asger Andersen, (Soc.dem.) næstformand, Kultur- og Fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kommune.

Vesthimmerlands Kommune har forsøgt at nå til enighed med de private turistforeninger i Aars, Aalestrup, Løgstør og Farsø om en fremtidig model uden held.

Derfor har kommunen overtaget turistbureauerne, der tidligere var drevet af turistforeningerne.

- Jeg lærer aldrig at forstå hvor man vil tage veldrevne private foretagender og gøre dem kommunale, siger Jette Thomsen, (Kons.) byrådsmedlen i Vesthimmerlands Kommune.

- De fire turistforeninger kunne ikke blive enige om turiststrategi for hele kommunen, siger Asger Andersen (Soc.dem.), næstformand, Kultur- og Fritidsudvalget, Vesthimmerlands Kommune

I fremtiden vil kommunens turisthovedkvarter være samlet i Løgstør, hvor halvdelen af turisterne kommer. Farsø får en bemandet turistinformation - mens turistinformationen i Aars bliver lagt i hænderne på bibliotikarerne.

- Den model er valgt, fordi der er flere turister i Farsø, end der er i Aars, siger Asger Andersen. (Soc.dem.)

- Jeg synes det er brandærgerligt. For Aars er jo vores egnsby, siger Jette Thomsen. (Kons.)

Aalestrup har i forvejen turistinformationen på biblioteket. Alligevel tror Jette Thomsen og den konservative gruppe ikke på at den idé duer i Aars.

- Jeg tror simpelthen ikke på, at de ansatte på biblioteket har nok viden om den store private sekter indenfor turistbranchen til at kunne rådgive turisterne, siger Jette Thomsen (Kons.) Byrådsmedlem, Vesthimmerlands Kommune.

Aars Turistforening og byens handelsstandsforening overvejer i øjeblikket hvad de vil gøre, hvis kommunens beslutning står ved magt efter byrådsmødet.