Turistdirektør vil nødigt jinxe det, men håber på rekordår

Tyskerne kan tilskrives en stor del af æren for de gode tal.

På dørtærsklen mellem de to vinterferieuger melder de nordjyske sommerhusudlejningsselskaber om pæne bookingtal.

Allerede nu giver tallene store forventninger til resten af sæsonen. Hos Feriepartner Nordjylland er antallet af bookinger i vinterferien otte procent højere end i 2023.

quote Vi har haft en del rekordår de seneste år, så vi passer lidt på med at jinxe det

Peter Krusborg, direktør, Visit Nordvestkysten

Udlejningsbureauet har samtidig fået 15 procent flere bookinger for hele sæsonen sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. 

Særligt i den såkaldte skuldersæson i maj og juni samt i slutningen af august og september har Feriepartner Blokhus, som er en af Feriepartners lokale afdelinger, fået mange bookinger.

Det er særligt på grund af tyskerne, at tallene ser så gode ud. De tyske turister står indtil videre i år for hele 82 procent af bookingerne.

- Hvis det fortsætter, så kan året blive lige så godt som i 2022 og måske endda en lille smule bedre. Der er kommet mange flere huse til udlejning, så vi skal stadigvæk være bevidste om priserne og sikre, at vi holder dem på et vist niveau, fordi tyskerne er prisbevidste. Så træerne vokser ikke ind i himlen, men det ser godt ud, siger Michael Bjørn Bisgaard, der er salgschef og partner i Feriepartner Blokhus.

Ro og plads

Hos Visit Nordvestkysten, der er et destinationssamarbejde mellem Hjørring, Jammerbugt, Thisted, Lemvig og Holstebro Kommuner, genkender de den positive tendens. De melder om historisk stor interesse for feriehus-ferie blandt tyskerne, og hvis udviklingen fortsætter kan 2024 blive et rekordår. 

- Vi har haft en del rekordår de seneste år, så vi passer lidt på med at jinxe det, siger Peter Krusborg, der er direktør i Visit Nordvestkysten.

Sommerhusudlejningsselskaberne har ifølge turistdirektøren mellem 15 og 20 procent flere bookinger i år sammenlignet med sidste år. Utryghed og krig i Europa kan ifølge Peter Krusborg være én af forklaringerne på de høje bookingtal.

- Vi tilbyder et utroligt trygt produkt med ro og plads til at være sammen, og hvor man kan boltre sig i et hav af natur- og kulturoplevelser, og det, tror vi, er det, der gør, at vi virkelig ser et ryk, særligt på det tyske marked, siger turistdirektøren og tilføjer:

- Men vi tror også, at den her tendens smitter af på et marked som Norge, hvor vi har det lidt svært i de her år på grund af den kronekurs, vi ser, siger han.

Disse nationaliteter står bag bookingerne

Tyskland, 82 procent

Danmark, 13 procent

Norge, 2 procent

Schweiz, 1 procent

Sverige, 1 procent

Andre, 1 procent

Tal gælder for 2024 indtil nu hos Feriepartner Blokhus


Seneste nyt

fra Nordjylland