LIGE NU:

TV: Dansk skak-elite samlet i Rebild

Påsken er lig med årets højdepunkt for skakspillere. Der er DM i skak, og lige nu er den danske skakelite samlet i Rebild Bakker.

Omkring 200 spillere og masser af tilskuere fra hele landet mødes over et utal af skakpartier, og der dystes om at tænke smart, klart og velovervejet.

Blandt spillerne er det danske landshold.

- Der er mange, der tror, at skak er kedeligt, men det er det overhovedet ikke. Det er sjovt at spille skak. Ja, ja, det er nørdet, men vi har det sjovt med det, siger Per Andreasen, som er med til DM som kommentator.

Han kommenterer de spil, som det danske landshold spiller, og han er ikke bleg for at komme med til tider hårde kommentarer.

- I kommentatorlokalet var jeg ikke imponeret af stormesterens åbningsspil, og efter en 12-13 træk mente jeg faktisk at sort stod bedst. 18,-e5 var sikkert ikke godt, og begge spillerne mente også efter partiet, at det var en fejl. Bedre er sikkert 18,- Sfd7 som foreslået af Jørgen Jørgensen, lyder det blandt andet fra kommentatorboksen.

Danmarksmesterskaberne i skak kan følges direkte på web-tv fra hjemmesiden skak-dm.dk, ligesom man også er velkommen til at kigge forbi Hotel Comwell Rebild Bakker for selv at opleve blandt andet landsholdet i skak.