TV: Endnu en patient klager over behandling i Hobro

Foto: Thomas Gaardsmand

Poul Svendsen fra Hvalpsund har to gange været patient på sygehuset i Hobro. Men han vil ikke være det en tredje gang.

Poul Svendsen fra Hvalpsund står frem med kritik af Sygehus Himmerland i Hobro, hvor han har haft dårlige oplevelser.

Han blev i efteråret ramt af sin fjerde blodprop. Efterfølgende blev han henvist til sygehuset i Hobro, hvor han blev undersøgt. Der blev taget blodprøver og røntgenbilleder.

Men Poul Svendsen havde symptomer på, at der var boget helt galt i hans lunger, fik han senere at vide. Alligevel blev han ikke henvist til en lungescanning.

Det skete først fire dage senere. Da var han for længst udskrevet fra sygehuset i Hobro, og det var hans egen praktiserende læge, der insisterede på, at hans lunger skulle scannes.

Det viste sig, at blodproppen havde sat sig i lungerne. Og Poul Svendsen er ikke i tvivl om, at situationen var kritisk.

- Hvis blodproppen nu havde været stor nok, havde den sat sig derm hvor forgreningen til lungerne er, og så havde jeg ikke siddet her i dag, siger han.

Poul Svendsen er bevidst om, at hans sag bliver en del af en aktuel debat om sygehusene i Himmerland. En anden patient stod frem med en lignende sag i går, og for nylig har 22 læger fra Himmerland skrevet til regionspolitikerne for at få dem til at iværksætte en undersøgelse af sygehuset i Hobro.

Men Poul Svendsen forsikrer, at han ikke fortæller sin historie for at skade sygehuset i Hobro og måske gavne Farsø Sygehus i debatten. Han er nemlig i princippet ligeglad med, hvor behandlingen foregår.

- Afstand er jo ingenting i dag. Da jeg blev kørt til Aalborg i ambulance, tog det kun en halv time. Det vigtigste er, at man får den rigtige behandling. Men jeg synes, det er forkert og trist, hvis andre skal igennem samme tur, som jeg har været, siger Poul Svendsen.

Forsiden lige nu