TV: Han kan ikke få nok af Elvis

03:00

Foto: Torben Lykke Larsen

1 af 2

Nogle samler på mønter og andre på frimærker. Benny Vejlby samler på noget, der fylder lidt mere. Hans store passion er Elvis Presley.

Siden teenageårene har Rock & Roll-kongen Elvis Presley fyldt meget i Benny Vejlbys liv, og det hele startede, da han skulle bruge sine konfirmationspenge på noget musik.

- O' solo mio med Elvis var min første plade. Den købte jeg for mine konfirmationspenge i starten af 1960'erne, siger Benny Vejlby, der ejer Rock & Roll Music Museum i Blokhus.

Siden den første plade er det blevet til mange flere og nogle ture til USA. Han har i dag samlet så meget, at der er nok til et museum. I Blokhus Kulturhus viser han hele samlingen frem.

Benny Vejlby har aldrig mødt Elvis Presley, men i 1981 inviterede Presleys kone ham til USA, så han kunne se Graceland, men der manglede noget.

- De første fem grammofonplader, som Elvis udgav. De hang ikke i Elvis' hjem. Jeg spurgte dem hvorfor. Elvis havde ikke fået passet på dem, og hans manager havde vist fået dem stjålet på et tidspunkt. Der kom jeg til at sige, at dem har vi da i Jylland, og dem kan I godt låne, siger han.

Så Bennys original kom til USA, hvor de hang fra 1985 og 11 år frem.

- Det er stort. Jeg er rigtig stolt.

Nu er de hjemme igen, og det kan ses i Benny Vejlbys museum, hvor han selv tegner og fortæller om sin Rock 'n' Roll historier hver onsdag hele sommeren.

Forsiden lige nu