01:52

Hobro IK udvider spillertruppen med tre talenter fra Afrika. Foto: Christian Henriksen

1 af 2

TV: Hobro på jagt efter uslebne diamanter i Afrika

Hobro IK præsenterede lørdag tre nye spillere. Alle fundet i det sydlige Afrika og som en del af klubbens nye talentstrategi.

Når man ikke kan tiltrække de største fodboldtalenter i Danmark, må man gå kreativt til værks. Det har man gjort i Hobro IK, hvor man har rejst rundt i det sydlige Afrika for at finde ududforskede talenter. Lørdag præsenterede klubben så de første tre spillere fra det nye projekt.

Gennem rejser til Sydafrika og Zimbabwe har assistentræner Michael Kryger fundet spillerne, der er mellem 19 og 22 år. Det er sket i samarbejde med klubbens profil, Quincy Antipas, der selv kommer fra Zimbabwe.

Søndag besøgte TV2/Nord den nordjyske fodboldklub for at høre nærmere om spillerne og det nye projekt. Du kan se indslaget i videoen over artiklen.

De tre spillere, der er hentet, er henholdsvis Ronald Pfumbidzai (20), der spiller venstre back og kommer til Hobro IK fra CAPS United i Harare. Herudover er han anfører på Zimbabwes U23-landshold. Landsmanden Tanaka Chinyahara (19), der har spillet central midtbane hos Bidvest West FC i Sydafrika er også fulgt med, mens Aubrey Chirwa (22) er kantspiller fra FC Platinum i Zimbabwe.