08:50

Foto: Michael Schmidt Thomsen

1 af 2

TV: Vasker biler i Thy mod alle odds: Husseins håndkraft skal slå vaskehallerne

I tredje afsnit i serien "Alt på ét bræt" møder vi afghaneren Hussein, der har åbnet sin Super Hand Car Wash i Thisted. Se med i Nordjylland LIVE tirsdag den 2. juni.

Det lyder nærmest som en mulig mission. At åbne en butik i Thisted, hvor man kan få rengjort sin bil med hænderne og til en væsentlig højere pris end ved tankstationernes vaskehaller. Det er, hvad 22-årige Hussein Said Ali har valgt at kaste sig ud i.

Hussein kommer fra Afghanistan. Han har kun boet seks et halvt år i Danmark, men taler allerede flydende dansk. I alle årene har han boet i Thisted. Det er her, han føler sig hjemme, og det er her, han vil udleve drømmen som selvstændig.

Hans største konkurrent er de fuldautomatiserede vaskehaller, der ligger rundt omkring ved tankstationerne. Det er dem, som de fleste af os bruger, fordi det er hurtigt og billigt. Men Hussein har noget, som robotterne ikke har.

- Maskiner har ikke øjne. De kan ikke se, om der mangler noget nogle steder. Hvis den mangler noget nogle steder, tager jeg det to gange. Det kan godt være, at maskinen går hurtigt, men hvis man vil have det ordentligt, skal man bruge lidt tid. Samvittigheden skal acceptere det, siger Hussein.

- Der er mange af mine kunder der siger, at det ikke er sidste gang, de kommer her. Det betyder meget for mig, fortsætter han.

Hussein åbnede sin carwash i februar. Ud over en praktikant, som arbejder to gange om ugen, er han stadig helt alene om at rengøre, lakere og polere alle biler. Derfor er der travlt - specielt, når han går op i alle detaljer.

Han bor i kort gåafstand fra sin carwash i den centrale del af Thisted. Sammen med sin kone har han et barn på halvandet år, og selvom travlheden er blevet større med både barn og egen virksomhed, er Hussein er blevet en gladere mand.

- Tidligere når han kom hjem var tit helt muggen og sur. Nu kommer han hjem smilende, og det er bare virkelig dejligt.

Hussein har en uddannelse som industritekniker, og han er samtidig ved at tage et buskørekort. Alt sammen er dog kun et alternativ til, hvis hans Super Hand Car Wash engang skulle lukke og slukke. Lige nu tænker han kun på at levere de reneste, mest pletfrie og bedst polerede biler i hele Danmark.

Hussein har en drøm om i fremtiden at udvide butikken med et par ansatte, så han kan også kan rengøre campingvogne og skibe. Men han vil aldrig gå på kompromis med kvaliteten - alt arbejdet SKAL stadig gøres med hænderne.

Se afsnittet med Hussein tirsdag den 2. juni i Nordjylland LIVE.