LIGE NU:

TV2 Nord skyder december i gang: Julekoncert fra Mariager Kirke

Mariager Kirke danner rammen om en højtidelig julekoncert, der kan ses både i tv og her på hjemmesiden.

Om lidt er det december, og traditionen tro er det lig med stemningsfyldte julekoncerter mange steder i det ganske land.

TV2 Nord har tidligere år vist julekoncerter fra Skagen Kirke. Dette års julekoncert er i stedet rykket til Mariager Kirke.

Klik HER og se hele koncerten med det samme

Det er operasanger Jens-Christian Wandt, der præsenterer koncerten. I Mariager Kirke får han selskab af en række af Danmarks mest efterspurgte musikere og sanger - blandt andet mezzo-sopranen Andrea Pellegrini, som i Nordjylland bedst er kendt fra ”Opera i Rebild”, ”Den Jyske Opera”, koncerter med Aalborg Symfoniorkester og Verdensballetten, hvor hun to gange har været sangsolist.

Andrea Pellegrini og Jens-Christian Wandt bliver akkompagneret af pianisten Alexander McKenzie, der i foråret debuterede i New Yorks Carnegie Hall, og i 2014 vandt DR ́s kammermusikkonkurrence med sin trio ”Trio Vitruvi”. Herudover medvirker Andreas Bernitt på violin, Jakob Lorentzen på orgel og klaver ligesom Holmens Herrekvartet deltager.

Koncerten bliver med solistiske indslag og fællessang, hvor alle i kirken kan synge med. 

Se det i tv, på appen eller på hjemmesiden

Hver søndag i advent viser TV2 Nord et uddrag af julekoncerten på TV2 Nord Salto, i TV2 Nords app og på tv2nord.dk. Det er om søndagen klokken 19.45. Juleaften sendes hele koncerten i sin fulde længde.

Klik HER og se hele koncerten med det samme

Koncerten er med julens kendte og elskede salmer og klassisk musik for violin, klaver og orgel.

 
 
Foto: Mette Henriksen

Mere om de medvirkende

Jens-Christian Wandt er kendt fra blandt andet fra Verdensballetten og de berømte julekoncerter i Skagen Kirke. Han er fast solist, når Kongehuset holder højtideligheder i Holmens Kirke og Christiansborg Slotskirke. Han har sunget i både ind- og udland, er uddannet på konservatoriet i Hamburg, og synger med de danske orkestre og i koncertsale over hele landet. 

Han ser frem til juletiden, hvor julekoncerterne altid er en fast del af programmet. I år skal han synge til 22 julekoncerter. 

Jens-Christian Wandt fortæller, at Mariager Kirke en af de bedste akustiker, han har sunget i.

Jens-Christian Wandt 

Andrea Pellegrini er en af de mest anerkendte og prisbelønnede danske operasangere. Hun har sunget på Det Kongelige Teater og Den Jyske Opera. Hun er jævnlig solist med de danske symfoniorkestre, og har sunget med forskellige navne som Steffen Brandt, Kurt Ravn og Martin Hall. Hun har sunget ved blandt andet Verdensballetten, Kronprinsparrets Kulturprisuddeling, Opera i Rebild, og en lang række koncerter i både ind- og udland. 

Julen er altid en travl periode for Andrea Pellegrini, der har mange jule- og nytårskoncerter. Koncerterne er med til at få hende i julestemning.

Andrea Pellegrini

Jakob Lorentzen er organist ved Holmens Kirke i København og slotsorganist ved Christiansborg Slotskirke, ligesom han er Kongehusets faste organist. Han har givet koncerter i ind- og udland, indspillet en lang række album og modtaget et væld af priser. Udover sit virke som organist er han også dirigent, komponist og lærer ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus.

Han kommer oprindeligt fra Bornholm.

Jakob Lorentzen 

 

kunst1

Ny udstilling i det fri: Sommeren byder på kunst i Bramslev Bakker

malthe-hans

play 18-årig laver kampagne for borgmester: - Der er meget, der har ændret sig

Sol i Nordjylland, blå himmel, sommervej

play Solskin og masser af blæst over Nordjylland lørdag

110621 Kaniner mishandlet

play Kaniner mishandlet og slået ihjel i dyrepark for anden gang: - Det er jo skrækkeligt

kunst1

Ny udstilling i det fri: Sommeren byder på kunst i Bramslev Bakker

malthe-hans

play 18-årig laver kampagne for borgmester: - Der er meget, der har ændret sig

Sol i Nordjylland, blå himmel, sommervej

play Solskin og masser af blæst over Nordjylland lørdag

Til forsiden

Til forsiden