04:00

1 af 2

TV2/Nords seere redder møbelløs mand

Vesthimmerlands Kommune ville ikke hjælpe Michael Hviid ret meget da han pludseligt stod uden tag over hovedet og uden møbler efter skimmelsvamp og en vandskade i hans lejlighed. Men TV2/Nords seere ville hjælpe.

For fjorten dage siden fortalte vi her på TV2/Nord om Michael Hviid fra Aars. I otte år boede han i en kælderlejlighed, og i alle årene fik han boligsikring fra Vesthimmerlands Kommune. Men da skimmelsvamp tvang Michael ud af lejligheden fik han at vide at der stort set ikke var nogen hjælp at hente hos kommunen. Lejemålet var nemlig ulovligt viste det sig, selvom Michael altså havde fået boligsikring i otte år. Enhver anden lejer i samme situation havde haft ret til genhusning, men det galt altså ikke Michael.

Da TV2/Nord fortalte om Michaels Hviids kvaler på Facebook, skete der noget. Rigtig mange seere meldte ind at de havde møbler i overskud som Michael kunne få.

Vognmand Finn Carstensen meldte sig til at køre Nordjylland rundt og hente møblerne. Spisebord med stole i Tornby. Lænestole i Dybvad. Seng i Skørping. Skrivebord i Aalborg. Sofa og lampe i Vodskov. Og meget meget mere.

- Jeg har ikke alverden selv, men jeg kan godt overleve. Hvis jeg kan hjælpe der hvor folk har brug for det, så gør jeg det, siger Jacob Jørgensen fra Aalborg, da giver Michael Hviid et skrivebord.

Maria Jensen fra Vodskov giver en sofa og en lampe.

- Jeg kunne jo selv komme til at stå i sådan en situation en dag. Jeg er på kontanthjælp og bor i en lejebolig hvor der også kunne komme skimmelsvamp en dag. Tænk hvis der ikke var nogen der ville hjælpe mig, siger Maria Jensen.

Michael Hviid har fået en ny lejlighed i Aalestrup. Takket være TV2/Nords seere har han nu også møbler i lejligheden.

- Det er helt fantastisk. Det er så dejligt at folk her i Nordjylland har givet alle de her ting til mig. Nu kan jeg rent faktisk gøre et rigtigt hjem ud af min lejlighed. Jeg er så glad, siger Michael Hviid.