TV2's nye politidrama til Frederikshavn

I dag går optagelserne til TV2's nye fiktionsserie 'Norskov' i gang i Frederikshavn.

'Norskov' er et politidrama, der udspiller sig i en industriby i det nordlige Danmark. Frederikshavn er her udpeget som byen, hvor optagelserne skal finde sted.

Politiserien følger politimanden Tom Noack, der vender hjem til den by, som han voksede op i og forlad for snart 20 år siden. Her tvinges han hurtigt tilbage ind i gamle relationer, og da han involveres i en narkoefterforskning, der kommer ganske tæt på hans gamle venner og familie, må han tage stilling til, hvad hans opgave og ansvar i virkeligheden er.

Serien, der har været i udvikling i tre år, er skrevet af Dunja Gry Jensen, og Louise Friedberg er konceptuerende instruktør. Thomas Levin spiller hovedrollen som Tom Noack, Anne Sofie Espersen spiller hans søster Jackie, Claus Riis Østergaard er byens borgmester Martin, mens Jakob Ulrik Lohmann er byens storentreprenør, der går under navnet "Bonden".

TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang, siger:

- Det er altid en stor begivenhed for TV 2, når vi skyder en ny stor tv-serie i gang. Vi har en lang og stolt tradition for at skildre politimanden i marken. Med 'Norskov' giver vi danskerne et helt nyt bud på et politidrama, der også rummer menneskelige og moralske dilemmaer, vi alle kan genkende. Og så er jeg ret begejstret for, at vi kan søsætte en serie med tre karismatiske mænd i de ledende roller.

Virkelighedens Frederikshavn danner rammen om 'Norskov', og stort set hele serien optages på location i byen. Seriens hovedforfatter, Dunja Gry Jensen, var inspireret til at skabe et univers, som var autentisk og levende, med genkendelige følelser, meningsfulde dilemmaer og udfordringer. I sin research kom hun til Frederikshavn og blev forelsket:

- Da vi kom til Frederikshavn, var det kærlighed ved første blik. Vi forelskede os i havnen med de ikoniske kraner, i de store skibe og i kedeldragterne og de gule hjelme. Vi forelskede os i det bakkede morænelandskab med de spredte bunkere fra krigens tid og den vidunderligste udsigt over havet. Vi elskede den lange westernagtige

hovedgade og ishockeyen, der samler store og små, og som på én gang

er poetisk og rå. Vi forelskede os i byens mennesker og i byens liv og i dét, man kunne betegne som en entreprenant og livsduelig energi, siger Dunja Gry Jensen og fortsætter:

- Men 'Norskov' er ikke en serie om en by i Nordjylland. Det er en serie om Danmark. Den handler om os, hvor vi er nu, med de udfordringer, vi står overfor økonomisk, globalt og værdimæssigt. Det er en serie, som tematiserer sammenhæng og tilhørsforhold, hvad den enkelte kan gøre for fællesskabet, og hvad fællesskabet kan gøre for den enkelte.

I Frederikshavn har man længe været klar til at tage imod produktionen:

- Når optagelserne går i gang, bliver 'Norskov' konkret for frederikshavnerne. Filmproduktionen er en mulighed for at styrke frederikshavnernes sammenhold og selvforståelse. Den er også en mulighed for at skabe synlighed omkring Frederikshavn som et attraktivt sted at bo, leve og drive virksomhed. Vi giver 'Norskov' al den opbakning, vi kan, fordi serien kan bane vej for øget omsætning og bosætning, udtaler borgmester Birgit S. Hansen.

Optagelserne starter i dag, mandag 26. januar, og forventes afsluttet i august 2015.