01:45

Foto: Lars Christoffersen

Foto: Lars Christoffersen

Foto: Lars Christoffersen

1 af 4

Tversted savner livreddere

Mandag åbnede Trygfondens fire livreddertårne i Nordjylland op for sommersæsonen. Men i Tversted på strandgæsterne stadig bade uden opsyn.

Mandagens dårlige vejr kan ikke sætte en stopper for Trygfondens livreddere. De åbnede mandag de fire livreddertårne i Frederikshavn, Blokhus, Løkken og Tornby.

- Så snart der kommer en lille smule sol, så tror jeg hurtigt, at turisterne kommer herned, for de hungrer efter sol og badning, siger Theis Kaas Pedersen, der er livredder på Tornby Strand.

Men på stranden 15 kilometer nord for Tornby må badegæsterne stadig gå i vandet uden opsyn. Det vil Hjørring Kommune gøre noget ved. Derfor har de ansøgt Trygfonden om at få livreddere til stranden til næste sæson.

- Det må være rimeligt - i og med at Tversted er en stor strand - at det også kommer her som på samme måde som i Tornby og Løkken, som også er de to store strande her i Hjørring Kommune, siger Knud Størup (Lokallisten), der er næstformand i Økonomiudvalget i Hjørring Kommune.

Udgifterne til kommunens andre livredderstationer bliver delt mellem Hjørring Kommune og Trygfonden. Det er den ordning, som kommunen ønsker at indføre i Tversted.

Trygfonden har bemærket, at Tversted Strand er en livlig turiststrand. Men det er endnu ikke sikkert, om det er muligt at indsætte endnu en livredderstation i Hjørring Kommune.

- Vi får ansøgninger hvert år, og vi får også flere ansøgninger, end vi kan åbne livreddertårne til. Så det allervigtigste er, at der skal være basis for, at der kan være en livredningstjeneste på den pågældende strand. For det kræver, at det er en større og velbesøgt strand, siger René Højer, der er områdechef for sikkerhed i Trygfonden.

Trygfonden skal behandle ansøgningerne om livredderstationer til november.