LIGE NU:

Tvillinger fra Fjord Line

Den anden færge til ruterne mellem Hirtshals og Norge er klar til drift.

Hun ligger stolt ved Notkajen i Hirtshals havn, den spritnye Bergensfjord fra det nordjyske - men norsk ejede - rederi Fjord Line. Lige overfor - ved Fjord Lines terminal - ligger søsterskibet Stavangerfjord, der blev sat i drift i sommer, og nu er de to ens såkaldte cruisefærger klar til at sejle i pendulfart mellem Hirtshals og destinationerne Langesund, Stavanger og Bergen i Norge.

- For at klare os i konkurrencen skal vi have to skibe af den her størrelse, og de skal have en vis komfort, siger Gert Balling, Fjord Lines direktør.

De dyreste kahytter byder på panoramaudsigt, minibar og dobbeltseng. Der er a la carte restaurant og buffet i metervis og selvfølgelig mulighed for at shoppe. De to tvillingeskibe sejler på naturgas, og Fjord Line mener selv, de er verdens mest miljørigtige.

- Jeg er glad og stolt i dag, og jeg glæder mig til i de næste mange år at sejle med de to skibe her, siger Gert Balling.

Bergensfjord blev vist frem for pressen og samarbejdspartnere ved middagstid, og fra klokken 16 var der åbent skib for alle. Kort før klokken 18 havde knap 2000 mennesker set det 170 meter lange skib med plads til 600 personbiler og 1500 passagerer. Torsdag går jomfrusejladsen til Bergen, hvor byens borgmester vil stå for den officielle dåb.