Tvivl om lillebrors trivsel

Ankestyrelsen har to gange tidligere været inde i sagen om den fireårige lillebror fra Mou ved Aalborg.

<b>Tvivl om lillebror</b>
Ankestyrelsen har to gange tidligere behandlet sagen om, hvorvidt pigens fireårige lillebror også skulle tvangsfjernes. Lillebroren bor stadig hos forældrene, men både 9. juli 2008 og så sent som 28. november 2008 har Ankestyrelsen genbehandlet sagen.

Styrelsen besluttede begge gange, at det var i orden, at Børn- og Unge Udvalget i Aalborg Kommune ikke tvangsfjernede den fireårige lillebror, selvom han var indstillet til det.

Ankechef i Ankestyrelsen Henrik Horster bekræfter overfor TV2/NORD, at sagen har været taget op to gange før, og at den nu tages op igen.

<b>Socialrådmand ikke i tvivl</b>
Socialrådmand Mai-Britt Iversen fra Aalborg Kommune er glad for, at Ankestyrelsen nu tager sagen op igen. Rådmanden understreger dog, at Ankestyrelsen to gange tidligere har haft mulighed for at tvangsfjerne drengen.

- Jeg havde håbet på, at Ankestyrelsen ville nå frem til, at drengen skulle tvangsfjernes, imens hans sag blev undersøgt, siger Mai-Britt Iversen.

Rådmanden synes derfor godt om, at styrelsen nu tager sagen op endnu en gang.

<b>Fulgte sagen</b>
Ankestyrelsen har fulgt sagen tæt, og er derved to gange tidligere kommet frem til, at lillebroren ikke skulle tvangsfjernes. Men efter oplysninger om børnenes levevilkår, der i dag er kommet frem i medierne, genbehandler styrelsen altså lillebrorens sag igen.

- Jeg bliver stærkt bekymret, når jeg hører om de forhold, som børnene har levet under, og derfor tager vi nu sagen op igen, siger Henrik Horster.

<b>Gav kommune medhold</b>
Henrik Horster forklarer, at når en sag som styrelsen selv har taget op af egen drift, lukkes ned igen, så er det fordi, at Ankestyrelsen vurderede, at kommunen har gjort hvad den skulle.

<b>Afviser ikke fejlbehandling</b>
Henrik Horster vil ikke afvise, at Ankestyrelsen har begået fejl i denne sag.

Forsiden lige nu