Foto: Per Vinkel

Tysk begejstring for rutsjebaner

Fårup Sommerland har lige nu besøg Tysklands anden største rutsjebane-entusiastklub, der er på rutsjebane-tur rundt om i Skandinavien, en såkaldt Viking Tour.

Og tyskerne er begejstrede for det, de oplever i Fårup Sommerland. Torsdag morgen havde de Lynet for dem selv og var meget begejstrede.

Lynet er Danmarks eneste launchcoaster, det vil sige en rutsjebane, som bliver skudt af sted i stedet for den traditionelle, hvor man bliver hejst op, og derfor har den også den kraftigste acceleration i Danmark. Den accellererer fra 0 til 80 km/t på bare to sekunder. For at finde en lignende acceleration skal man faktisk op i Formel 1 racebiler.

Entusiasterne var meget begejstret for Lynet, da det er en meget kompakt bane, som udnytter omgivelserne utroligt godt - f.eks. da den fletter sig ind og ud mellem træerne.

Efter Lynet tog de en tur Falken, som er Danmarks hurtigste trærutsjebane. Trærutsjebaner er er helt anden oplevelse end rutsjebaner i stål, da turen er mere uforudsigelig. Træet arbejder og giver sig hele tiden - derfor bliver turen også mere ujævn - og ifølge mange entusiaster en sjovere oplevelse.