Det rumsterer i natten. Tyve har haft travlt. Foto: Erik Refner, Scanpix

Tyve efterlader bamser og stjæler båd, cykler, telefon og computere

Døgnrapporten fra Nordjyllands Politi viser, at tyveknægte har haft et travlt døgn i Nordjylland.

De langfingrede tyveknægte har i det seneste døgn været på overarbejde i det nordlige Vendsyssel. Det fremgår af politiets døgnrapport. 

På Øksnebjergvej i Frederikshavn var der natten til torsdag et eller flere par indbrudstyve på spil. Først fik politiet en anmeldelse fra en kvinde, der havde registreret larm hos naboen. Hun nåede kun at se en mørk bil køre væk med naboens bil på slæb. 

På samme vej blev en mand vækket af støj, tog konen under armen og gik udenfor. Dét havde to tyve ikke regnet med, og de straks tog benene på nakken, stormede over til deres bil og kørte væk fra adressen. Anmelder og hans kone konkluderede ifølge døgnrapporten, at gerningsmændene nok var ude efter de to Weber grill, der stod på terrassen.

- Det er en god idé at smide en knallertlås eller andet om din grill. Den er et nemt bytte for en indbrudstyv i forbifarten, råder Nordjyllands Politi. 

I Hjørring skulle en listetyv kun bruge et par minutter til at snige sig ind og stjæle en mobiltelefon, mens husejeren luftede sin hund. 

I Jerup fik en bilejer onsdag eftermiddag knust en forrude, og en hurtig tyv stjal et større kontantbeløb fra en skuffe i førerdøren. 

På Knudensvej i Frederikshavn blev natten til torsdag snuppet på fersk gerning med to cykler på nakken, som han kort forinden havde stjålet fra en kælder. En 28-årig anmelder fik råbt tyven an, hvorefter han smed cyklerne og løb væk. En patrulje fandt tyven 200 meter væk med udstyr til indbrud i sin taske. 

På Vestermark Skolen i Aars brød tyve to vinduer op og klatrede ind i et lokale og tog to computere med ud. 

I Østervrå passede en 21-årig kvinde sine forældres hus på Fasanvej. De sidste fire dage i træk havde hun fundet en bamse i haven og ringede derfor til politiet med mistanke om, at tyve planlagde et indbrud på stedet. 

-  Indbrudstyve mærker til tider mulige mål. Det kan ske med kridt, sløjfer, en sten eller åbenbart også en bamse. Ring hellere end gerne til politiet, hvis du ser noget mistænkeligt, lyder opfordringen fra Nordjyllands Politi.