Tyveri af politipistol er sket før

Foto: Ib William Christensen (Arkivfoto)

En gang tidligere er det lykkedes for en psykisk syg person at stjæle en pistol fra en politimand.

Tirsdag aften kunne det være gået helt galt, da en 26-årig person fik held til at stjæle en politimands pistol. Episoden fandt sted på Aalborg Sygehus, hvor den 26-årig var taget hen efter at have fortrudt et selvmordsforsøg, hvor han havde indtaget nogle piller.
 
Denne gang skete der heldigvis ikke noget, selvom den 26-årige truede en politimand med pistolen. Men det er faktisk ikke første gang, det er sket. Tilbage i 2008 lykkedes det ligeledes en 27-årig mand at stjæle en tjenestepistol.
 
Episoden fandt sted på psykiatrisk sygehus i Aalborg. Den gang endte det med, at den 27-årige dræbte sig selv med to skud. Dengang blev han overmandet af politiet, men endte alligevel med at affyre to skud, som ramte ham selv.
 
Dengang forklarede politiets tillidsmand, at det var svært helt at undgå situationer, hvor en betjent får stjålet sin pistol.
 
- Hvis overmagten er større end de kræfter, man selv har, så er det klart, at så kan det ske. Selvom det selvfølgelig er meget, meget sjældent, det sker, sagde Børge K. Nielsen dengang til TV2/Nord.

Forsiden lige nu