LIGE NU:

Tyveri for millioner i traktorer

I efteråret har Nordjylland været hårdt plaget af tyverier, hvor der er stjålet dyre og avancerede GPS-styrede computersystemer i traktorer. Nordjyllands Politi bekræfter, men de har foreløbigt valgt ikke at sige meget mere end det. TV2 Nord kan dog afsløre, at det drejer sig om tyveri for antageligt mange millioner kroner.

Den 13. september 2015 er en dato, som de ikke glemmer foreløbig på Maskinstationen Diget ved Dronninglund.

- Den første, der kom om morgenen og satte sig ind i en traktor, undrede sig over hvem, der havde taget både display og antenne. Så kom der endnu en ansat, der oplevede det samme, og det gik nu op for os, hvad der var sket. Vi kan slet ikke køre i traktorerne uden de GPS-styrede computersystemer. Det var forfærdeligt, siger ejeren af Maskinstationen Diget, Mogens Sørensen, til TV2 Nord.

I løbet af natten havde ukendte tyve været inde i hallerne, hvor John Deere-traktorerne står. Væk var ni skærme og 11 antennebokse til det meget avancerede computersystem, der sidder i traktorerne.

Udstyret, der er blevet stjålet fra maskinstationens traktorer, har en værdi af 1,2 millioner kroner.

Ikke nok med det. TV2 Nord erfarer, at op mod 14 andre steder i Nordjylland er der også blevet stjålet lignende computersystemer til John Deere-traktorer her i efteråret.

Hos Lokalpolitiet i Himmerland i Hobro er der sammensat en gruppe, som samler trådene og efterforsker de mange GPS-tyverier i hele Nordjylland. Lederen af efterforskningen, politikommissær Preben Møller, er dog ikke meget for at fortælle, hvordan efterforskningen skrider frem.

- Det er en efterforskning, som vi vil gå stille med dørene med, nøjes politikommissær Preben Møller med at sige til TV2 Nord.

Tilsyneladende har GPS-tyvene startet deres turné i Nordjylland for derefter at bevæge sig længere ned i Jylland. TV Syd har de seneste dage også kunnet fortælle om flere GPS-tyverier for millioner af kroner fra John Deere-traktorer.

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

Prototype på eldrevet passagerfærge der skal kunne sejle autonomt mellem Nørresundby og Aalborg.

Fjordbus over Limfjorden: Selvsejlende elfærge forventes klar i 2022

112 alarm politi politibil

Hasarderet kørsel og hærværk foran børnehavebørn

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

Til forsiden

Til forsiden