LIGE NU:

Tyvstart på storkonflikt i Aalborg

Strejken begynder først onsdag, men de faglige møder er allerede i gang.

Selv om det først er i morgen onsdag, den store konflikt blandt offentligt ansatte begynder, er der allerede i dag fra morgenstunden udsigt til faglige møder og arbejdsnedlæggelser blandt social- og sundhedsassistenterne i Aalborg Kommune. Det oplyser P4 Nordjylland.

- Vi har fået meldinger om faglige møder fra morgenstunden omkring 25 steder, hvor det vil blive drøftet, om man skal nedlægge arbejdet. Nogen snakker om at nedlægge arbejdet fra klokken ni, og nogen snakker om at gøre det med øjeblikkelig virkning fra klokken syv. Og så går vi ind til stormøde på Gammeltorv, siger Lars Eriksen, som er talsmand for hjemmeplejens aktionsgruppe.

Formålet med aktionen er at minde politikerne om deres valgløfter om flere øremærkede penge til social- og sundhedsassistenterne.

OPDATERET:
Plejepersonalet på Sønder Kongevej i Nørresundby har netop haft et kort fagligt møde, for at beslutte hvorvidt strejken skal starte i dag. Men mødet tog kun 13 minutter, da langt de fleste er enige om at vente med strejken til i morgen onsdag, oplyser Lars Eriksen til DR Nordjylland. Der vil dog stadig være stormøde på Gammeltorv for de, der har mulighed for det.