LIGE NU:

Tyvstartet med valgplakater

Om få timer går startskuddet til at man må sætte valgplakater op. I hvert fald det officielle startskud. For flere har allerede tyvstartet.[size=2] [/size]

I Aalborg er der sat flere plakater af kandidater til det kommende kommunalvalg op, blandt andet ved Dannebrogsgade og Nibevej.

Og det er noget, der kan få de kandidater, der rent faktisk overholder reglerne, op i det røde felt.

- Det er fuldstændig uanstændigt, at man tilsidesætter reglerne, siger en tydeligt oprørt Jørgen Andersen (SF), der selv først hænger plakaterne op kl. 00.00.01 i nat.

Lisbeth Lauritsen er en af dem, hvis ansigt allerede hænger på lygtepælene. Hun fortæller, at ophængningen simpelthen skyldes en fejlvurdering.

- I andre byer er der en uskreven aftale mellem partierne om, at det er i orden at hænge plakater op allerede nu. Sådan er det bare ikke i Aalborg. Så det er en fejlvurdering fra vores side, siger Lisbeth Lauritsen og understreger, at hun udmærket godt kender reglerne.

Ifølge loven må man først begynde at sætte plakaterne op, når vi når frem til midnat. Men det er der altså nogle, der ignorerer. De bryder loven og sørger for at kravle op og tage de bedste pladser på lygtepælene.