LIGE NU:

UCN frifundet for at have fyret gravid kvinde

Professionshøjskolen University College Nordjylland er tirsdag blevet frifundet i Højesteret i en sag, hvor de var anklaget for at have fyret en gravid medarbejder.

Professionshøjskolen University College Nordjylland (UCN) er tirsdag blevet i Højesteret. Her var UCN anklaget for uberettiget at have afskediget en gravid kvinde. Fyringen af kvinden fandt sted i 2011 i forbindelse med en sparerunde.

Medarbejderen anklagede UCN for at have overtrådt ligebehandlingsloven, fordi hun mente, at hun blev afskediget, fordi hun var gravid. Vestre Landsret gav i 2014 kvinden medhold og tilkendte hende en erstatning på 270.000 kroner. Den dom har Højesteret tirsdag omstødt.

- Vi er rigtigt godt tilfredse med, at vi nu er frifundet, og at dommen fastslår, at vi på ingen måde har forbrudt os mod ligebehandlingsloven. Det har hele vejen igennem været vores opfattelse, men nu har vi også Højesterets ord herfor, siger Dorte Dewitz, der er HR- og personalechef på UCN.

UCN havde i første omgang fået medhold, da sagen blev behandlet ved Retten i Aalborg. Den fyrede medarbejder ankede efterfølgende sagen til Vestre Landsret, som gav hende medhold. UCN betragter sagen som principiel og valgte derfor at indbringe den for Højestreret.

- Med sin dom lagde landsretten op til en afgørende ny måde at se på pligten til omplacering af opsagte medarbejdere. Sagen har indeholdt et principielt aspekt, og derfor valgte vi med Moderniseringsstyrelsens opbakning at tage det usædvanlige skridt at indbringe sagen for Højesteret, siger Dorte Dewitz.

UCN er tilfredse med afgørelsen, og at sagen nu er afsluttet, skriver de i en pressemeddelelse.