00:31

1 af 2

Udbud af Budolfi Plads aflyses

Syv bud på Budolfi Plads afvises af magistraten.

Magistraten i Aalborg Kommune valgte mandag at afvise syv indkomne købstilbud på Budolfi Plads, fordi de er under det beløb kommunen finder passende.

- Sammenholdt med den debat, der har været både omkring det kommuneplantillæg kommunen udsendte i foråret og den debat, der har fundet sted i medierne hen over sommeren, synes vi i Magistraten, at der er behov for en tænkepause, siger borgmester Henning G. Jensen.

I en pressemeddelelse omtaler magistraten de indkomne tilbud som spændende. Nogle tilbud opererer ikke umiddelbart med opførelse af et stort varehus, men foreslår en mindre udnyttelse af pladsen til nye butikker og boliger.

De indkomne bud fordeler sig med to bud fra henholdsvis Søren Enggaard, A. Enggaard, TK. Development og et enkelt tilbud fra Calum A/S.

Beslutningen om hvad der skal ske med Budolfi Plads er skubbet til 2014.

- Jeg må være ærlig og sige, at jeg er skuffet. Økonomien hænger bare ikke sammen for Aalborg Kommune med de bud der er kommet, siger Mariann Nørgaard, der fortæller, at tænkepausen skal bruges til intern debat i teknisk forvaltning.

Parkeringshuset vil bestå, indtil der er en afklaring om pladsens fremtid.