02:04

I dag var det sidste mulighed for at søge ind på landets videregående uddannelser. En af de meget populære uddannelser er i år læreruddannelsen på UCN, som har oplevet stor fremgang.

Foto: Marie-Ane Buus Simonsen

1 af 2

Uddannelse i fremgang: Lær os at blive lærer

Det strømmer til med lærelystne personer, der drømmer om at lære fra sig. På læreruddannelsen i Hjørring oplever de det højeste antal ansøgere i over seks år.

Tirsdag middag var for mange et meget særligt tidspunkt. Det var nemlig allersidste chance for at søge ind på landets videregående uddannelser.

En af de nordjyske uddannelser, der i år er særligt ombejlet er læreruddannelsen på University College Nordjylland (UCN). I år har de fået 358 ansøgninger, der har sat drømmen om at blive lærer som højeste prioritet. De kan altså prale af 20 procent flere ansøgere sammenlignet med sidste år.

Uddannelsen holder til i både Aalborg og Hjørring. Ser man på begge afdelinger er det de flotteste tal i tre år.

- Vi synes, at det er ret fantastisk, at vi har nogle rigtig flotte tal. Det er vi rigtig glade for, forklarer rektor på University College Nordjylland, Lene Augusta Jørgensen.

På læreruddannelsen i Aalborg har man ikke set et højere antal ansøgere siden 2013, og i Hjørring har uddannelsen ikke oplevet en lignende popularitet de sidste seks år.

- Det betyder rigtig meget for os og også for det omgivende samfund, hvor vi efterspørger lærere, siger rektor Lene Augusta Jørgensen.

De seneste år har der nemlig været ledige pladser på uddannelserne. Men de flotte tal skaber grobund for en vis optimisme hos UCN. Her går de nu med håbet om, at de rent faktisk i år kan få begge uddannelserne fyldt helt op.