Foto: TV2/Nord

Uddanner fodboldspillere over nettet

University College Nordjylland har startet en uddannelse, hvor professionelle fodboldspillere kan læse over internettet.

Professionelle fodboldspillere har normalt svært ved at finde tid til en uddannelse ved siden af deres karriere. Det har University College Nordjylland (UCN) nu gjort noget ved. På en ny uddannelse kan fodboldspillerne læse en bachelor i Sport Management over internettet, så de ikke behøver at komme til forelæsninger på bestemte tidspunkter. I alt 52 spillere fra det meste af Europa har tilmeldt sig studiet.

- Sport Management-uddannelsen på UCN gør det muligt for mig at studere et emne, som jeg er interesseret i, den giver mig mulighed for at studere på tidspunkter, der passer mig, og i mit eget tempo, o den er fleksibel i forhold til min fodboldkarriere i stedet for at stå i vejen for den, siger den 21-årige midtbanespiller Craig McLeish, der spiller for den skotske 1. divisionsklub Falkirk F.C.

Uddannelsen strækker sig over tre år og seks måneder. UCN udbyder den i samarbejde med den internationale spillerforening FIFPro.

En bachelor i Sport Management siger mod job inden for sportens verden som for eksempel leder af en sportsklub.