Foto: Per Frank Paulsen

Udenlandske kunder forvirrede ekspedient - der blev snydt for 500 kroner

To kunder i en butik i Frederikshavn forvirrede helt bevidst en ekspedient, da de skulle betale - og det betød, at kunderne svindlede sig til 500 kroner.

Fire stk neglelak af 10 kr. pr. stk. Kan du give tilbage på en tudse? Dét var, hvad en ekspedient ved Message på Danmarksgade i Frederikshavn onsdag blev spurgt om

Hun blev også spurgt, om hun kunne give beløbet tilbage i euro, eller andre sedler.

Begge gerningsmænd stillede den 24-årige ekspedient så mange spørgsmål, at hun blev forvirret og usikker på pengemængden. Det betød, at hun stod tilbage med 460 kr. efter seancen – og ikke 960 kr.

De to gerningsmænd forlod derefter butikken for at prøve tricket af i andre butikker. Den kvindelige tricktyv beskrives som værende østeuropæisk af udseende, 30-35 år, 160-165 cm høj med almindelig bygning. Derudover snakker hun gebrokkent engelsk og havde en blå dunjakke på.

Og mand fra Aalborg er også blevet snydt på pengepungen. Det lød som et godt tilbud; nemlig en 2900 kr. for en iPhone 6+.

Det mente en 39-årig mand fra Aalborg-området i alt fald, da han så annoncen på nettet 12. januar. Han valgte at slå til, kontaktede sælger og overførte pengene. Der kom dog aldrig en telefon retur til køber.

Nordjyllans Politi opfordrer folk til at bruge sin sunde fornuft, når man handler på nettet. Desuden er det altid en god ide at for så vidt muligt at mødes med sælger på vedkommendes privatadresse, ligesom man automatisk er dækket af køberbeskyttelse, hvis man betaler med PayPal.