Udflytning: Det tager tid at etablere sig

Tinglysningsretten i Hobro er en af de statslige arbejdspladser, der allerede har prøvet at flytte. Her er erfaringen, at det tager lang tid at flytte en organisation.

I 2007 blev tinglysningsarbejdet fra 82 retskredse samlet under et tag i Hobro. Flytningen gav opstartsproblemer.

- Vi havde forudset, at der ville være en indkøringsperiode på 4-5 måneder, og det kom til at tage 8 måneder, før vi var kørt ind, fortæller retspræsident Søren Sørup Hansen fra Tinglysningsretten.

Dengang var det en hektisk periode, som gik ud over sagsbehandlingstiden, der blev væsentligt længere. Men det er de udfordringer, man skal regne med ved flytning af en arbejdsplads, lyder erfaringen fra Tinglysningen.

- Der kommer, i forbindelse med sådan en sammenlægning, som vi var udsat for, der kommer der et betydeligt kompetencetab, fordi det er begrænset hvor mange medarbejdere, der flytter med fra andre steder i landet. Og derfor er man nødt til at gå ud og rekruttere nye medarbejdere lokalt i området, siger Søren Sørup Hansen.

Ifølge retspræsidenten var det nemt at finde ny kvalificeret arbejdskraft til opgaverne i Hobro.

Personligt har han ikke en holdning til debatten om udflytning af statslige arbejdspladser. Men han understreger, at politikerne ikke må undervurdere, at det tager tid at etablere sig.

- Jeg synes, at politikerne skal være opmærksomme på, at enhver udflytning af det omfang, der nu er tale om, vil betyde, at man får længere sagsbehandlingstider, og det vil tage en periode - måske op til 2-3 år, inden forholdene er normaliserede igen, men så kan det også godt lade sig gøre, siger retspræsidenten.


Seneste nyt

fra Nordjylland