LIGE NU:

Udkantsdanmark kan også

Et samarbejde mellem tre jyske regioner har stor succes med at tiltrække og fastholde udenlandske investeringer og arbejdspladser i regionerne.

Den økonomiske krise rumler stadig, men det har ikke afskrækket Region Nordjylland, Midtjylland og Syddanmark i at fokusere på at tiltrække videnstunge udenlandske virksomheder.

I et samarbejde med Foreningen Vestdansk Investeringsfremme (FVI) og Invest in Denmark er det lykkedes at skabe eller fastholde næsten 1700 arbejdspladser i Vestdanmark.

Mere konkret er der tale om arbejdspladser inden for vindmølleindustrien, telekommunikation og udstyr til hospitals - og sundhedsindustrien.

Eksempelvis etablerer den amerikanske telekommunikationsvirksomhed WiSpry sig i den nordjyske forskerpark NOVI i Aalborg. Virksomheden har ekspertise inden for antenner og trådløse radio.

Baggrunden for virksomhedens beslutning om at investere i Danmark er et samarbejde med Aalborg Universitet samt Infineon i Aalborg om udvikling af den næste generation af antenner til mobiltelefoner. Etableringen af denne videntunge virksomhed er sket med tæt involvering af FVI og Invest in Denmark og er støttet af Højteknologifonden.

- Investeringsfremme er et vigtigt element i de vestdanske regioners erhvervsudviklingstiltag. Udenlandske virksomheder bidrager ikke bare med arbejdspladser, men også teknologi og erfaringer, som danske virksomheder og forskningsmiljøer drager stor nytte af, siger bestyrelsesformand for Foreningen Vestdansk Investeringsfremme, Ulla Astman i en pressemeddelelse.