04:34

Foto: Iben Hedemann

1 af 2

Udlejningsfest i Vesthimmerland

Forud for golfturneringen Made in Denmark melder hotellerne om udsolgt. Det får befolkningen og erhvervslivet til at tænke i nye baner.

Til august kommer op mod 70.000 gæster til Vesthimmerland for at overvære golfturnering Made in Denmark over fire dage. Hotellerne, feriehuse og campingpladser er ifølge VisitVesthimmerland allerede udsolgte, så nu skal der gøres noget, for at få plads til flere turister. Mange ser det som en mulighed.

- Vi er jo ikke de eneste, der er bookede til randen nu. Så vi jubler jo alle sammen herude, siger Erika Nyman, der er lejrchef hos Himmerland Camping og Feriecenter.

Allerede for et halv år siden måtte Himmerland Camping og Feriecenter i Hornum melde alle pladser udsolgt i uge 33, når Made in Denmark løber af stablen. Derfor har lejrchefen nu i samarbejde med lokale foreninger omdannet stadion i Gunnersted og markedspladsen i Hornum til ekstra campingpladser. På den måde bliver der plads til tre gange så mange turister.

- Vi blev enige om, at vi måtte have noget mere jord. Vi skulle have noget mere plads. Og da vi ikke kunne udvide campingpladsen, så måtte vi ud og lede efter det, siger lejrchef Erika Nyman.

Også mange private øjner chancen for at få en bid af kagen. I Løgstør er familien Vestrups hus - ligesom en række andre huse - sat til udlejning.

- Først og fremmest er det for at tjene en skilling til sommerferie osv. Men derudover så er det også for at give så mange som muligt muligheden for at komme til Made in Denmark, siger Charlotte Vestrup fra Løgstør.

Familien håber at tjene mellem 10- og 20.000 kroner i husleje i golfugen.

- Alle er jo OBS på det, der sker ude i Gatten, og tænker, hvordan kan vi være med i det her, siger Charlotte Vestrup.

Hvis det lykkes at udleje huset, vil familien selv flytte i telt i en have eller hjem til nogle bekendte eller familien.