Sådan kommer byggeriet til at se ud med Musikkens Hus som nabo til højre i billedet. Foto: schmidt hammer lassen architects

Udsigt til salg

schmidt hammer lassen architects har tegnet et markant boligprojekt, der nu kommer til salg og bygges på en af byens bedste placeringer, som nærmeste nabo til Musikkens Hus og Limfjorden

Aalborgs bedste fjordudsigt kommer nu til salg. Det sker i forbindelse med etableringen af schmidt hammer lassen architects 10 etager høje, slanke boligkompleks på yderste, mest vestlige hjørnegrund i Aalborgs gamle Østre Havn. Placeringen bliver næsten helt ude i Limfjorden og med Musikkens Hus som nærmeste nabo.

Byggeriet, der har Entreprenørfirmaet A. Enggaard som hovedentreprenør, vil stå færdigt i 2015.

Men hos Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen forventer man, som den anden hovedinitiativtager, snart at kunne melde alt udsolgt blandt de 30 rummelige luksusboliger. En halv snes er faktisk allerede inden offentliggørelsen solgt eller reserverede.

Forud er gået halvanden års indgående drøftelser om konstruktion og placering med Aalborg Kommune, som netop er afsluttet.

- Med placeringen og de fantastiske, knap 30 kvadratmeter store og genialt placerede altankonstruktioner findes den uhindrede udsigt bare ikke bedre i Aalborg - ind over Aalborgs centrale bydele - mod Limfjorden fra højre til venstre - og mod solnedgangen tværs gennem fjorden over Egholm mod vest. Der er nærmest tale om hængende terrasser, lyder salgstalen fra ejendomsmægler Allan Nørgaard, Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen.

Også hos entreprenøren A. Enggaard er man stolt. Og tillige spændt på at komme i gang og få sat første spadestik i jorden.

- Dette projekt er på mange måder vores virksomheds mest spændende projekt siden finanskrisens start. Det bliver en milepæl i Aalborgs forvandling fra industri- til rigtig vidensby. En boligmæssig grundsten i forhold til den markante kulturakse med Musikkens Hus og Nordkraft i det nye Musikhuskvarter omkring Østre Havn, siger direktør Asger Enggaard.