03:29

1 af 2

Udskældt minister på besøg i løvens hule

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (Rad.V.) lagde torsdag vejen forbi Aalborg Universitet.

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (Rad.V.) er langt fra den mest populære person på Aalborg Universitet for tiden. Efter udmeldingen om nedskæringer på de humanistiske uddannelser er hun blevet mødt af kritik fra både rektor og elever på universitetet.

Torsdag trådte ministeren alligevel frivilligt ind i løvens hule for at stå ansigt til ansigt med sine modstandere - ikke for at tale om nedskæringer på studieoptaget, men derimod social mobilitet og mønsterbrydning.

- Jeg kunne aldrig finde på at blive væk, blot fordi vi har en større diskussion kørende lige nu, siger Sofie Carsten Nielsen til TV2/Nord.

Ministeren skulle på mødet sidde over for blandt andre rektor på Aalborg Universitet, Per Michael Johansen. Han har udtrykt stor utilfredshed med nedskæringerne på de humanistiske uddannelser.

- Det er selvfølgelig klart, at vi arbejder meget med den anden debat for tiden. Men jeg synes alligevel, det er vigtigt at differentiere sig lidt fra den dagsorden i dag, siger Per Michael Johansen.

På det officielle møde blev der ikke snakket meget om nedskæringerne - men inden ministeren kørte afsted, nåede rektor Per Michael Johansen alligevel at få et par ord indført om sagen.

- Det var lidt internt mellem ministeren og mig, og det handlede selvfølgelig om fremtiden, slutter Per Michael Johansen med et smil på læben.