LIGE NU:

Udsolgt til premiere på Skagen-musical

Der er udsolgt til verdenspremieren fredag aften på den største satsning på en dansk musical uden for København nogensinde, Lyset over Skagen. Bagved står foreningen Nyt Dansk Musikteater, som over to år har skaffet en kapital på 10 mio. kr. til veje for

Det er musicalen om de berømte Skagens-malere og deres liv og kunst. Det er om ægteskaberne Ancher og Krøyer, der er som lys og mørke.
Ægteparret Ancher lever i et stærkt kærligheds- og arbejdsfællesskab, mens afgrunden i ægteparret Krøyer vokser. Den svenske komponist Hugo Alfvén møder Marie Krøyer, de forelsker sig og snart er ikke bare Krøyers ægteskab men kunstnerlivet i Skagen truet af splittelse.
I rollen som Hugo Alfvén ses Martin Loft.
- Jeg synes, det er sjovt at portrættere et menneske, der ikke er helt ren i kanterne. Det er der ingen mennesker, der er, men jeg må sige, at det er første gang, jeg har en rolle, hvor jeg skal spille en så respektløs skørtejæger. Han var en respekteret komponist med en ufattelig lyst til kvinder? fortæller Martin Loft om rollen.
Det har især været den svenske komponist musik, som har inspireret Martin Loft i sit arbejde med rollen i Lyset over Skagen.
- Den store åbenbaring fik jeg, efter at have tørlagt de nordjyske biblioteker for cd´er med hans musik, jeg hørte det overalt ? der hjemme og på løbeture, fortsætter Martin Loft, der er sikker på, publikum vil blive påvirket af den rutchebanetur af følelser, musik og sang, der venter i forestillingen.
Skuespiller Nicoline Siff Møller spiller Anna Ancher i Lyset over Skagen.
- Hun var en kunstner med stort k. Hun var et positivt og lykkeligt menneske, der mæglede og samlede alle i og omkring sig i Skagen. Hun var ægte skagbo og et smukt mennesker, lyder det fra skuespilleren, der selv har lært noget af rollen som Ancher.
- Min tilgang til rollen har været anderledes end den måde, jeg plejer at arbejde på. Her har jeg ligesom levet med rollen og ladet den bevæge sig, mens jeg har læst alt om Anna Ancher ? lige fra hvordan hun gik til hvordan hendes hår sad. Samtidig har det været helt specielt at spille en person, der har levet ? og ikke en, jeg har skullet opdigte, jeg har kunnet gå ind i Michael og Anna Anchers hus i dag ? som det var dengang, det har været en fantastisk oplevelse, fortæller Nicoline Siff Møller.
Instruktøren er Daniel Bohr, for ham er det vigtigt, at musicalen helt igennem er dansk.
- Der er en tendens til, at alt globaliseres i en sådan grad, at vi glemmer det danske sprog. Jeg synes, det er vigtigt, at vi med noget så dansk som Skagens-malerne hele vejen igennem har arbejdet med danske tekster og musik og bevaret det danske sprog, fortæller han.
Lyset over Skagen spiller frem til 26. august i Skagen og skal derefter på turne rundt om i Danmark frem til midt i oktober.

Se mere på www.lysetoverskagen.dk

Julia Zhong Jepsen

play Mistrivsel blandt unge piger: Nyt chat-center skal komme problemerne til livs

bro2

play Affalds-fokus: Elever står for forårsrengøring af naturen

25_seconds

play Region Nordjylland tilfredse med 'store vaccinedag': - Det fås ikke bedre

Coronatest

Nordjysk sogn lukkes ned på grund af høje smittetal

Julia Zhong Jepsen

play Mistrivsel blandt unge piger: Nyt chat-center skal komme problemerne til livs

bro2

play Affalds-fokus: Elever står for forårsrengøring af naturen

Til forsiden

Til forsiden