Udvisning blev dyr for mestrene

En udvisning af AaB's Martin Pedersen blev afgørende, da FC Midtjylland besejrede de danske mestre i premiererunden i SAS Ligaen.

På Energi Nord Arena mødtes sidste års guldvindere fra AaB og FC Midtjyllands sølvvindere søndag i et intenst premierebrag i SAS Ligaen, der endte med en udesejr til midtjyderne på 2-1.

Kampens dramatiske og afgørende højdepunkt indtraf i slutningen af første halvleg, da hjemmeholdets Martin Pedersen blev udvist. Både AaB'eren og FC Midtjyllands Kolja Afriyie satsede alt i en tackling, hvor Martin Pedersen kom for sent. Det gjorde ondt på Kolja Afriyie, men det kom også til at gøre ondt på AaB. Dommer Claus Bo Larsen takserede nemlig Pedersens forseelse til direkte rødt kort.

Ellers viste første halvleg to mandskaber med stor respekt for hinanden. Både Thomas Augustinussen fra AaB og FCM's Adigun Salami var meget disciplinerede på den defensive midtbane. Samme disciplin udviste AaB-debutanten Kasper Bøgelund på højre back. Han gav ikke meget plads til Jonas Borring, der huserede på FC Midtjyllands venstrekant. Borring blev inden sæsonen købt for 20 millioner kroner hos SAS Liga-rivalerne OB.

Først i anden halvleg, hvor der var mere plads til udeholdet, begyndte nyindkøbet at røre på sig. Først med et hovedstød på stolpen, der var med til at indlede et mindre midtjysk stormvejr mod AaB-målet. Og efter en times spil var Borring ophavsmand til FC Midtjyllands føringsmål, der blev sat ind af Kim Christensen

Herefter skulle AaB's 10 mand prøve at sætte sine modstandere under pres. Men i udeholdets midterforsvar stod sidste sæsons AaB-anfører, Danny Califf. Han spillede en solid kamp på sin gamle hjemmebane og havde godt fat i mestrenes topscorer Jeppe Curth.

På de to cheftrænerbænke var der også nye ansigter. Hos aalborgenserne gjorde den tidligere OB-træner, Bruce Rioch comeback til dansk fodbold. Men han måtte altså se sit reducerede mandskab tabe søndagens kamp til gæsterne fra FC Midtjylland. Og på ulvenes bænk kunne den nye mand i spidsen, Thomas Thomasberg, strække armene i vejret, da Mikkel Thygesen på oplæg fra Jonas Borring med ti minutter igen definitivt lukkede kampen, selv om Jeppe Curth nåede at fåreduceret i dommerens tillægstid.

Men kampen blev som nævnt altså reelt allerede afgjort længe før - nemlig da AaB's Martin Pedersen blev udvist.