Foto: Nikolaj Thornsgaard

01:58

En Thailandsk kvinde fra Vodskov har udsigt til at skulle forlade sin danske kæreste sammen med parrets barn, efter hun har fået afslag på sin ansøgning om familiesammenføring.

1 af 2

Udvisning fra Danmark slår nordjysk familie i stykker

En thailandsk kvinde fra Vodskov har udsigt til at skulle forlade sin danske kæreste sammen med parrets fælles barn, efter hun har fået afslag på sin ansøgning om familiesammenføring.

En 36-årig kvinde ved navn Naphatsanan Lueangsarit fra Thailand er blevet påbudt at forlade Danmark, da hendes ansøgning om familiesammenføring ikke blev godkendt. Det sker på trods af, at hun har været kærester med nordjyske Max Emil Mousten i mere end to år, og har boet sammen med ham i Vodskov siden november.

Derudover har parret også en lille pige på ni måneder, der har dansk statsborgerskab. Men nu har den lille familie altså udsigt til at blive adskilt. For at få familiesammenføring skal man nemlig have boet sammen i mindst halvandet år, og det krav opfylder parret ikke.

- Det er umenneskeligt. Det er ikke fair, siger Max Emil Mousten til TV2 Nord.

- Jeg har det rigtig skidt, fordi vores familie så ikke er sammen, hvis datter og mor skal et sted hen, og far bliver derhjemme. Det tror jeg heller ikke, vores datter er glad for, fortæller Naphatsanan Lueangsarit.

Parret søgte om familiesammenføring den 15. februar i år, men det var først den 24. maj at svaret kom fra udlændingestyrelsen. Naphatsanan skulle forlade Danmark bare 13 dage senere, nemlig den 6. juni.

- Det er jo fuldstændig chokerende, at man kan få at vide, at man skal pakke alle ens ting og forlade sit liv og sin kæreste i løbet af 13 dage. Det var vi virkelig fuldstændig i chok over, siger Max Emil.

Ved ansøgninger om familiesammenføring kan man ellers få godkendelse, hvis der er ganske særlige grunde. Det har dog ikke kunnet gøre sig gældende i denne sag, og efter vurdering fra udlændingestyrelsen er der ikke noget, som forhindrer parret i at bosætte sig i Thailand i stedet for i Danmark.

Derfor kan Max Emil nu blive tvunget til at forlade hus og arbejde i Danmark, hvis han skal være sammen med sin familie. Det er nemlig parrets plan, at deres ni måneder gamle datter er nødt til at være sammen med sin mor, uanset om hun kan blive i Danmark eller ej.

- Hvis vi taget til Thailand, hvad tager vi så derned for? Vi har jo ikke noget. Så skal vi starte helt forfra, siger han.

Ifølge den oprindelige udvisning så skulle Naphatsanan Lueangsarit forlade Danmark allerede på mandag. En klage til udlændingenævnet har dog udskudt hendes skæbne en smule. Sagen skal nu behandles på ny, og parret kan kun håbe på, at den nye sag falder ud til deres fordel.

- Vi sidder ikke med armene oppe over hovedet, bare fordi vi nu har fået en klagesag igennem. Det kan lige så godt være, at vi bare udskyder det uundgåelige, mens sagen bliver behandlet. Det er først, når vi får vores familiesammenføring, at vi får ro i sjælen, fortæller Max Emil Mousten til TV2 Nord.